Přidat odpověď
Mamco, nedelej si s tim hlavu. Tak, jak jsi vsecky deti vedla, vsecky vidi, ze delas vic, nez muzes, a proste musi v puberte oponovat - to je normal, v tomhle veku on proste potrebuje diskutovat. Ne ze by nechapal.
Moje deti jsou dospele. Nejstarsi dcera prisla prvni den z nove skoly, ulozila se v obyvaku na zem, obklopila se katalogy s modnim oblecenim a zakrouzkovala si kvanta hadru, bez kterych nemuze zit. Ja prozivala presne to, co prozivas ted ty: jak bych ji to doprala. Co ty ostatni. Potrebuje to. atd atd. Vyresila jsem to tak, ze jsem ji zvysila kapesne o rozpocitanou castku, kterou jsem mela k dispozici na jeji obleceni. Cili na cokoli, co chtela, byla nucena setrit. Trnula jsem, ze si misto zimnich bot koupi lodicky na vysokem podpadku, nebo nutne bundy nejake jine hadriky. Na stesti se ukazalo, ze preventivni vychova v ni a vsech ostatnich byla natolik zakorenena, ze setrila a pak diskutovala, jestli to nebo ono. (Ale to byly moje deti, vzdycky to tak nefunguje a ne s cimkoli).
Bydlime na venkove, do skoly 18 km. Muz trval na tom, ze kluk bude jezdit na fotbal a nebude se vozit, a koupil mu z druhe ruky moped. Melas videt vyraz syna, kdyz ho videl. Srdce mi krvacelo, ja nechtela, aby moped mel a jezdil na nem, krome toho pracuju na nejvyssim stadiu =kluci jeho veku, a o prestavkach jsem vidala mladence shromazdene kolem mopedu, stastny majitel basnil, jako by prave obrdzel darem noveho porsche, a ted tam muj milacek mel vedle nich parkovat rezatou kraksnu- Snad jsem trpela vic, nez kluk.
Ted mu je 31. Nedavno jsme mluvili, jak vyrustali, tak jsem se ho na to zeptala. Rekl, ze vedel, ze na novy nemame. Stydel se za nej, tak ho vzdycky zaparkoval daleko od skoly/stadiony/ vsude, kam jsem ho neodvezla, aby nikdo nevidel, co ma, a doufal, ze ho na nem nikdo neuvidi. Na stesti se brzo rozsypal, nikdy s nim vlastne do cile ani nedojel, protoze s tim vzdycky neco bylo.
Jenze to bylo pred 15 lety, ze. Tehda jeste skoro nikdo mobily nemel.
Předchozí