| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jen na postesk ještě jednou...
Jsem z toho špatná asi z jednoho a vlastně důležitějšího důvodu a to je moje dětství. Díky Almo za připomenutí...~x~
Moje matka je ten typ člověka ( nebo alespoň jím byla dokud jsme se stýkaly - už 9tým rokem tomu tak není ), který po práci přišel domů, vzal si pyžamo, lehl do postele, vykuřoval jednu cigaretu za druhou, veškeré peníze vyhazovala pro chlast a cigaety a na "normální" a běžné jídl pro nás neměla peníze a tak mě posílala na "sekeru" nakupovat do místního koloniálu. Jak mě bylo trapně, ani nevzpomínat - raději.
Od mých 6ti let mě nechávala každou sobotu v půl 5 budit a jít nakoupit Rudé Právo a HiFi...to, že jsem tam stála sobotu co sobotu klidně aj do 8 a pak šup šup na nákup ( když už nebylo k zbytí ), zima nebo léto, jí bylo jaksi jedno. Ona přece chodila do práce a o víkendu si musela pospat. Zato já jen do školy, tak co ?
Když se narodil brácha, musela jsem se starat já - já totiž chtěla sourozence. Nesmím remcat, ale poslouchat a bráchu chovat, přebalovat, krmit, vozit, poté, coby starší a chodící, tak i s sebou si ho brát s kámošema ven - přece já ho chtěla...tak se starej.
Nepamatuju si..., a to mám fakt velmi dobrou paměť ( jak já ju nechci mííít ), že by se mnou či s námi byť jen jedinkrát někam šla na procházku, jen tak...být prostě s námi.....Když jsem jí to nabídla, odpovědí mi bylo, že má nohu po operaci ( když byla se mnou těhu, čili už "pár let" tomu bylo ) a že to neujde. Nešla ani do cukrárny jen tak, ani za vysvědčení, ani když jeden z nás měl narozniny apod., nebo že nemá peníze. Jojo, peníze...ale měla - na alkohol, aby si mohla "vyšukat" se sousedy kachnu a měla co hulit. Bez těchto 2 věcí nežila. Co víkend, to mecheche na plné perdy a kolikrát se stalo, že i přes týden, kdy já vstávala do školy a ona do práce nemusela. Že jsme se nevyspali, jí nezajímalo - ona má možnost si protáhnout kachnu, tak sklapni, páč to chci !

Proč to píšu...? Uvědomila jsem si, že nejsem stejná jako má máti, chodím s dětmi ven, mám s nimi výlety, snažím se jak jen to jde, o víkendech nevím, co je to odpočívat, nesnáším jen tak lenošení v posteli - samotné mě teď zabíjelo, když jsem lehla s ledvinama a cítila jsem se jako bych byla moje matka - že se flákám, že si to vymýšlím apod....A přesto se cítím, že někde asi dělám chybu ?....

Nebo je jen můj pocit z toho dětství ??

Kvůli ní nemají moje děti babičku - s takovou náturou ani omylem. ( moje děti nejsou její vnoučata, ale cizí parchanti - její slova )

No nic.., vylila jsem si srdíčko, byť v práci.
Děkuji všem, kdo si aj toto přečetl a Almo, díky ještě jednou za připomenutí....~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.