| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nesnáším vícedětné "zasloužilé" matky, tj. takové ty od pěti nahoru. Jejich "zkušenosti" mi opravdu lezly na nervy, ať už s prvním dítětem, kdy mi dávaly najevo, kolik mám na rozdíl od nich času (ony už na dobu s jedináčkem asi zapomněly), nebo s druhým dítětem (kdy tvrdily, že "největší rozdíl je mezi prvním a druhým a pak už je to jedno"). Já měla druhé dítě s těžkým atopickým ekzémem, nespaly jsme 7 let, nebylo to k přežití. To pak potkáš matku pěti dětí, která s přehledem pronese: "Jo, atopický ekzém, to měly naše všechny!" - a já jí nevěřím. Ona určitě neměla nemluvně s rozpraskanou kůží krvavé od hlavy až k patě! Vsadím se, že měly pár flíčků na loktech a pod kolenama. Ano, mívám dojem, že vícedětné "zasloužilé" matky se na nás obyčejné, průměrné, dívají trochu spatra. Nemyslím, že by si toho na sebe naložily moc, to ony třeba zvládají v pohodě. Nemyslím, že by záviděly, ale cítí se mírně nadřazeně. Ze své pozice cítí právo poučovat, přitom houby ví, co všechno je ve hře a proč zrovna já jsem si nepořídila to třetí.

Ale potkala jsem i pár vícedětných, které tuto nadřazenost postrádaly. Možná to nebude v počtu dětí, ale prostě povahou. Kdyby neměly tolik dětí, našly by si jiný důvod k nadřazenosti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.