| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tohle je věc, která mě neskutečně děsí. Mám tedy děti zatím malé (4,5 a 1,5), ale nejednou jsem nad tímhle už uvažovala. Je fakt, že zatím se to u nás vyvíjí příznivě, dcerku právě čeká druhý rok ve školce a už se nemůže dočkat, celé prázdniny vzpomínala na děti a prohlašovala jak se na ně těší... Není tedy zrovna tahoun kolektivu, nicméně zvládá to skvěle, zapadla, je oblíbená, kamarádů má dost. Ale stejně se bojím nástupu do školy i toho, co přinese čas. Já si prošla na ZŠ několikaletou šikanou právě kvůli odlišnostem, nikdy jsem nebyla typické dítě ani puberťák, vždycky spíš introvert se specifickými zájmy, s vrstevníky jsem si neměla co říct... Škola pro mě byla utrpení, které mi naprosto zničilo sebevědomí nadlouho poznamenalo psychiku, vlastně myslím, že stále ještě nejsem úplně OK, i když s věkem se to samozřejmě lepší... Co dál ti na to říct, nevím, neporadím... Určitě nemá cenu, aby se tvoje děti navenek přetvářovaly, jen aby si získaly pozornost a přízeň ostatních... Pěstuj v nich jejich jedinečnost, je dobře že nechtějí za každou cenu splynout s davem. A snad časem narazí i na někoho, s kým si sednou a budou si vyhovovat. Ale nikdy jim nenech ubližovat, kdyby už na to někdy došlo. Moji rodiče se k šikaně stavěli stylem "to nic není, nebuď ufňukaná" a dodnes jim to mám za zlé, že se za mě nepostavili a nechali mě v tom plácat samotnou tolik let... Přeju vám hodně štěstí, ať to zvládáte co nejlíp, moc tobě i tvým dětem rozumím ~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.