Ahoj, tak můj pětiletý syn zatím nejvíc pomáhá na zahradě - sbírá rajčata, okurky apod., zalévá, vynáší nám koš od sekačky na kompost když sekáme, když má náladu, tak i vytrhává plevel - fakt už ho rozezná...Doma si uklízí hračky a svoje věci, pomáhá mi věšet prádlo, občas se dožaduje i luxování, ale to ještě po něm musím trochu dodělat
. A sem tam utírá nádobí - nemáme myčku. Jinak striktně denně po něm nechci nic, kromě těch hraček a odnášení nádobí a prádla do koše po sobě...ale většinou každý den dělá něco z toho uvedeného... Jinak ale, trochu mne tady zaráží ty názory, že dítě má moc kroužků, sportu apod. a tak by se toho po nich doma nemělo moc chtít, aby toho neměly moc...No nevím, ale myslím si, že v domácnosti žijí všichni a i máma má právo na nějaké koníčky nebo aspoň odpočinek... A omlouvat děti, že mají moc koníčků a tím pádem po nich nemám chtít žádné povinnosti doma - to mi přijde dost divné a řekla bych, že do budoucna se to moc nevyplatí - když si zvyknou, že se zajímají jen o svoje věci a všechny ostatní povinnosti doma zastávají rodiče
. Je to jistě každého věc, ale já takhle svého syna vychovávat nechci - aby měl milión koníčků na úkor ostatních členů domácnosti - to fakt ne...odmalička mu vysvětluju, že když mi pomůže, tak budeme mít hotovou práci dřív a budeme mít víc času na společnou zábavu...zatím to funguje, je mi jasné, že věčně mu to asi nevydrží, puberta udělá svoje...ale věřím, že něco v něm snad zůstane
.