Přidat odpověď
Gratuluju, měli jste teda neuvěřitelnou smůlu, většina alergologů moc s léčbou neotálí a nasazují léčbu i preventivní vůči astmatu. Několik detailů mi přijde podivných - odmítnutí Xyzalu - běžné je, že když nevyhovuje jeden lék, zkusí se jiný, se stejným účinkem - zrovna u antihistaminik to funguje dost dobře - já třeba bez xyzalu (jakéhokoli generika) nemůžu existovat,ale jiná antihistaminika na mě nepůsobí. Manžel bere zas jen Claritin, Xyzal ho uspává (mě ne).
Inhalátor - to je dost nespecifické - buď má kortikoidy, nebo nějakou látku, působící na uvolnění průdušek - nebo oboje. Kortikoidy léčí zánět a k opakovaným infekcím už nedochází, protože sliznice není předrážděná. Nicméně dlouhodobé užívání kortikoidů (byť lokálně) asi také není řešení. Snad už máte dobrého doktora a povede vás správně. Já píšu jen ze své zkušenosti. Dcera má astma od 2.5 let a kortikoidy dostala po druhém záchvatu, pak jí je zase vysadily, jiný zase nasadil (oni se dři střídali v jendom místě), nakonec jsem zůstala u toho o je vysazoval, protože ten nám psal lepší léčbu bez ohledu na její cenu - tehdy minisingulaire. Dceři pomáhali kortikoidy dobře, po půl rce přešly záchvaty, ale z více zdrojů nám to nebylo doporučeno kvůli možným vedlejším účinkům. Teď je dceři 9 a průdušky se jí stahujou při infekci, není to už moc často, ale i tak to potrápí. Ale už to není každých 14 dní, jak to bývalo - zlepšilo se to, když obě děti opoustily školku.
Předchozí