"V dnešní době je svatba u hodně páru to poslední, co by plánovali. Jiní se vezmou po prvním dítěti a někteří třeba nikdy....."
Naopak, zrovna jsme se o tom bavili, že máme ten dojem, že se okolo nás vdává mnohem více lidí než to bylo dřív a dokonce se berou ještě než si spolu pořizují děti a jsou to mladí lidé - a jsou to dokonce nevěřící lidi.
Když to vezmu kol a kolem, tak nesezdaný znám jen jediný pár, a ten žil u nás v paneláku - teda oni tam žijí dál, my už ne
a mají dvě děti. Na zvonku napsaná dvě jména, na schránce dvě jména... je to samozřejmě jejich věc, ale mně to přijde divné, protože stále vnímám jako největší závazek fakt, že si chci s někým pořídit dítě/děti. Co je větší závazek než děti?
Kamarádky přítel vnímá jako důležitější dům, firmu, peníze, o které se s ní případně nehodlá dělit... Proti gustu
Ale vlastně teď mi došlo, že mám kolegyňku, která žije s přítelem, mluví o něm jako o manželovi, ale vzít si ho nechce nikdy... nerozumím tomu, takže to beru jen jako fakt. Nicméně při zmínce "manžel mi koupil se asi vždycky zatvářím neuvěřitelně"