Přidat odpověď
Asi před měsícem mi zubařka opravila ulomený zub, pravila, že byla díra hluboká, nerv možná zasažený a je riziko, že bude bolet. V takovém případě ho prý možná bude muset ubezdušit, ale 3 neděle bylo vše naprosto OK.
Po 3 týdnech mi opravila další zub a všechny zuby mi vyčistila pískem (nebo jak se tomu říká). V tu chvíli ten první, déle opravený zub zabolel jako čert a od té doby se, mrcha, ozývá. Takhle mi už čistila zuby několikrát a vždycky OK.
Mám to k ní celkem daleko, kdyby něco, tak můžu jet v pátek. Už jsem s ní mluvila, zatím doporučuje počkat, že se to snad uklidní. Nepoužívat ústní vodu s alkoholem, nic studeného (na studené to totiž strašně bolí). No ale mě to čekání moc nebaví, že. Navíc nechápu, proč bolí.
Podrážděný nerv? Nebo rovnou jeho zánět? Zánět dásní? Odhalený krček? Jak to poznám? A co s tím mám dělat? Má smysl třeba žádat okamžité vyrvání, rozvrtání nebo co jí vím?
Není to bolest, že bych mlátila hlavou do zdi, ale je to nepříjemné. Takhle po večerech, když nemám něco děsně důležitého na práci a můžu se v klidu litovat, bolí víc a má tendenci jakoby lehce pulsovat. I když nebolí, pořád o něm "vím" a cítím v něm lehký tlak. Na bolest zabírá algifen nebo paralen. Ibalgin se zatím moc nepředvedl. Nic se zásadně nezhoršuje ani nezlepšuje. Poradíte, prosím?
Předchozí