Děláte někdo doma dokonale hladkou bramborou kaši? Přiznám se, že ač je mi třicet, tak se mi ještě nikdy nepovedlo ji udělat bez hrudek (kousků brambor)
Není to na závadu, nikomu to doma nevadí, máme ji rádi, ale jednou bych to chtěla dokázat
prostě tak hladkou jako v jídelně. Doma vždy uvařím klasicky brambory, sleju vodu, přidám kousky másla, nechám rozpustit na horkých bramborech, pak ručním hnětačem (taková ta retro vlnka na dlouhé rukojeti) párkrát promáčknu a přidám horké mléko a mačkám a mačkám, dokud to není na kaši. Ale vždy tam jsou kousky. Zkoušela jsem ponorný mixér - vytvořil se "sliz", bylo ta takové divně vazké, stejně tam byly kousky. Dnes jsem na to vzala klasický šlehač s metličkama a stejně tam mám kousky
Jako sníme to, pochutnáme si, nikdo nebude brblat - ale pro zajímavost- je na to nějaká vychytávka? speciální hnětač? mixér? nebo je to rukama
?