Přidat odpověď
A jiné tresty jste zkoušeli? Mezi vysvětlováním a fyzickým trestem je ještě široká škála jiných "nefyzických" trestů. To že slíbí a pak stejně uteče, mi přijde v tomto věku ještě normální, prostě to v hlavě "neudrží".
Navíc může mít lehkou poruchu pozornosti, trochu mi podle tvého popisu tak připadá. To tyto děti to pak tak mají, prostě nápad nebo nohy, ruce jsou rychlejší než "mozek".
Na tyto děti i mnohem lépe funguje "pozitivní" motivace než trest, tomu odpovídá i to "nebolí, nebolí". Takže spíš hodně chválit (když je za co).
Upřímně řečeno ano moc nechápu jak může 3leťák pořád utíkat, "3x denně ho hledám po vesnici", to si prostě moc nedovedu představit jak je to možné, zvlášť když víš že má ve zvyku utíkat. Ještě chápu že ho "nedoběhneš", ale že ani nevíš kde vlastně je? To neber jako kritiku, ale prostě si to moc neumím představit.
Možná to tak není, ale tak mi přijde že má nějak příliš moc volnosti, či je často bezprizorní. Takže jedna buď na sebe upozorňuje, nebo se prostě nudí.
V tom souhlasím že by pomohla školka, zvl. když je tak kontaktní, asi potřebuje lidi, kolektiv, a hlavně zaměstnat.
Předchozí