| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No, nejsem žádný odborník, ale podle mě se s tím buď musíš smířit, že to tak máš a přijmout to (čímž by se to podle mě mohlo paradoxně zlepšit, protože bys zažívala jen tu bolest a neřešila při tom, jestli je tvoje reakce adekvátní a pod.) a nebo s tím zkusit něco dělat - je asi nějaký důvod, proč to tak máš a tipuju, že spíš psychický, tak třeba by s tím nějaký psycholog/psychoanalytik uměl něco udělat? Já teda to mám trochu jinak, bolest, kterou chápu a vidím nějaký horizont jejího konce, umím snášet celkem dobře (plus samozřejmě, pokud ten horizont konce je delší než třeba hodina, tak si beru prášky na bolest nebo mažu, dávám obklady a pod....) Nejhůř snáším, když něco je poprvé (např. první odsávání krve z kolene mi přišlo příšerné, protože jsem se bála už té představy, jak mi tam tu jehlu vrazí, dalších spousta stejných "zapichování" mi už přišlo snesitelných) a nebo když nevím proč mě něco bolí - tj. nejde o špatné snášení bolesti, ale spíš té nejistoty. To nevím, jak ty to vlastně máš. Pro mě je nejhorší bolest hlavy, protože ta je hrozně nevypočitatelná a když se mi rozjede, tak je to záležitost i na 3 dny (i když to není klasická migréna), ale to řeším tím, že mám ibalgin ve všech kabelkách a batohách a všude, abych mohla "hasit" hned v zárodku, když to přijde. Pokud jde o toho tvého zubaře, tak bych mu hlavně řekla, jak to se strachem z bolesti máš, co nejsi určitě jediná na světě, a nechala si všechno opíchat (i když podle mého jsou často nepříjemnosti s opichem horší než vydržet chvíli vrtání, ale to je asi individuální) a pak se prostě snažila přesvědčit, že to bude O.K., bude to bolet max. 5 minut atd. A já tedy od okamžiku, kdy mi zubařka strčí do pusy něco "nebezpečnějšího" než zrcátko, zuřivě mačkám balení papírových kapesníků - dost to pomáhá na odreagování :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.