Jsem v domácnosti se čtyřmi dětmi a dnes jsem se znovu přistihla, dělám to skoro denně, asi se to táhne už od dětství. Skládám prádlo a představuju si, že celá moje ztroskotá na pustém ostrově a jak tak dělám každému hromádku prádla, někdo ji má malou, jiný velkou, někdo tam nemá kalhoty, jiný má zas málo triček atd..., tak dotyčného lituji a představuji si, jak mu tam bude v noci zima, kdo co po kom podědí a na co by se daly určité kusy prádla využít jinak atd. Pak rychle hledám v hromadě kus prádla pro dotyčného, aby neměl málo. Nebo při vykládání myčky - hlavně hrnce - na vodu a vaření. Talíře nic moc, ale nože, na lov zvěře, na obranu. Ty jídelní - ty se dají dobře zbrousit na funkční zbraně. Misky a talíře nic moc, větší cen mají plastové, takže musí být v šuplíku co nejdřív, než se to náhle stane....
Přemýšlela jsem, zda je to (u dospělého) normální, zda má každý člověk takovou pomůcku, která mu pomáhá zvládat nudnou rutinu. A zajímalo by mě strašně, jakou? Můj ostrov už mě začíná nudit, a nemůžu se z toho vymanit, ráda bych se inspirovala.