Inspirovalo mě nedávné téma o hubnutí a stravovacích návycích dětí, kde mimo jiné padlo "jak to děláte, že vám děti jedí ovoce/zeleninu". Jak vlastně u dětí vznikají chuťové preference? Mám pochopitelně na mysli (ne)oblibu různých žádoucích/zdravých potravin. Proč se toho některé děti ani nedotknou (a teď mám na mysli především tu zeleninu), neochutnají, přestože příklad v rodině vidí, a jiné snědí všechno bez problémů? Co je podle vás v tomhle případě určující? Je možné že hraje roli i stravování matky během těhotenství nebo geny, dá se "zdědit" obliba různých potravin a chutí?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.