Přidat odpověď
Včera jsme se s kamarádkou zapovídaly o knížkách a dospěly jsme k tomu, že jeden ze stěžejních důvodů, proč na některé knihy stále s láskou vzpomínáme je charismatický hrdina, do kterého se člověk zamiloval. Kamarádka třeba vzpomíná na Rhetta Butlera z knihy Jih proti Severu od Margaret Mitchellové, byl to sice darebák a společenský vyvrhel, ale přesto se jí úžasně líbil. Já jsem svého času milovala Harryho Talvace z románu Nebeský strom od Edith Pargeterové. Byl to stavitel katedrál a neuměl pořádně chytit meč do ruky, ale přesto v něm byla úžasná osobní statečnost, se kterou bojoval za věci, ve které věřil. Knihy z té doby psal třeba teď Kevin Follet a byly dobré, ale musím přiznat, že do žádného z jeho hrdinů jsem se takhle nezamilovala.
Máte taky nějaké knihy, na které rády vzpomínáte právě kvůli hlavnímu hrdinovi? A nemáte někdo tip na hezkou novou knížku, která je zrovna teď v knihkupectvích? Kamarádka bude mít narozeniny a ráda bych ji takovou knížku koupila – nemusí to být romantika, ale čtivý příběh a zajímavý hlavní hrdina.
Předchozí