No tak trochu červená knihovna to je, ale řekla bych mistrně napsaná, čtivá a zároveň usazená do historických reálií. Prostě Vaňová to napsat umí, až má někdy člověk ty "zimomrauky" Díky těmto knihám znám o české historii víc než kdy ze "suchých" hodin dějepisu. A pamatuju si dodnes i klíčová data. A myslím že je naše historie tohoto období více než zajímavá. Dnešní celebrity hadra. Například takový Přemysl Otakar II. to byl asi taky panečku chlap :)
Za mně - málokteré knihy čtu opakované, ale tyhle jo. Jako i ten Jih proti severu. I když já mám radši asi to pokračování - jak Scarlet přijde k rozumu a konečně to dopadne !
a teda mně napadá nevím jaký je román Sever a Jih od Elisbeth Gaskellové, knihu jsem zatím nečetla ale viděla jsem BBC minisérii a tam mně zase dostal R.Armitage jako pan Thornton :)
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.