Prosím o radu ty, které trápí stejný problém. Můj syn (10 let) byl od malička hodně aktivní. Jezdil na kole od tří let, zajímal se o zvířata, běhal hodně venku. (Bydlíme na vsi). Vloni moc začal toužit po tabletu, tak ho se svým přispěním dostal za vysvědčení. Od té doby úplně přestal žít, chce jen a jen tablet. Jenom by ležel na posteli a hrál si na něm třeba celý den. Snažím se mu vysvětlovat, že to takhle nejde, že si škodí, vymýšlím první poslední, abych ho zaujala něčím jiným a marně. Sice poslechne, ale je na něm vidět, že ho to nebaví, že se jenom těší na to, až zase bude hrát nějakou tu hru. Úkoly do školy odflakuje, aby byl na tabletu co nejdéle. Doufala jsem, že se časem nabaží, ale je to spíš čím dál horší. Už nevím co mám dělat. Syn dělá sport, jezdí po turnajích, říká, že ho to baví. Baví ho to, ale ne tolik jako ten tablet. Už jsem z toho opravdu zoufalá. Tohle přece není normální. Co vím od ostatních rodičů z toho klubu, tak ostatní děti jsou vesměs taky takové. Já ale vidím, jak mu to škodí a nemůžu a nechci to tak nechat. Nerada si to připouštím, ale připadá mi to jako závislost, taková jakou mají třeba hráči na automatech. Co se dá změnit? Co pomohlo Vám?