Nějakou dobu už nemáme našeho pejska, křížence, který byl spíše problematický, temperamentní, venku tahal, likvidoval zahradu... A tentokrát jsem si říkala, že to nenechám náhodě a pořídím rasu, kde bych minimalizovala nežádoucí vlastnosti. Jenže jsem narazila, nejsem žádný kynolog, vůbec se v tom nevyznám. Chtěla jsem československého vlčáka, ale přečetla si, že je náročný na výcvik
... líbily se mi vlastnosti entlebušského salašnického psa, ale zjistila, že bez PP v podstatě nejsou a s PP se pohybuje v ceně okolo 15 tis. - to za psa nedám
Nemáte někdo zkušenost s nějakou rasou, která není až tak velká (musí se vejít k nohám spolujezdce v autě), až tak temperamentní, nebude náročná na výcvik (cvičák při našem pracovním vytížení nehrozí), zvládne být celoročně venku v boudě + máme velkou zahradu, ujde větší výlety (bydlíme na horách), ale nepotřebuje je denně, bude mít rád naše dvě děti, nebude pořád štěkat... a vlastně bude tak nějak celkově v pohodě. Existuje vůbec takový pes? Budu ráda za jakokoli tipy