Přidat odpověď
Lekani je instinktivni projev, u lidi i zvirat se velmi lisi, ja se taky kroutim, jak had, chce li na me sahat nekdo, kdo mi neni blizky, jsem dokonce schopna i uskocit. Nekdo se naopak objima a otlapkava radostne s kdekym a specialne kocky tohle maji dost vyhranene.
Proste ma silnejsi instink pro vnimani nebezpeci. U kocek ten proces domestikace tak nejak zustal na puli cesty, vetsina kocek ma slusnou sanci prezit sama, ztrati li se, na rozdil od vetsiny psu.
Zvlast u kocek, pochazejicich z "dvorkovych chovu" je ta skala povah hodne siroka, ale i u cistokrevnych kocek je pravdepodobnost jine, nez obvykle povahy, vyssi, nez u psu.
Jeste to muze byt projev toho, ze ji "nesedite" vy. Nemyslim tim, ze se k ni nechovate hezky, ale jste pro jeji povahu nekompatibilni, kocka by zrejme rekla, otravni, takze se nauci vas tolerovat, ale tim to take zhasne.
To znaji i spickovi jezdci, ci psovodi, proste s timto konem, ci s timto psem si nesednou, ac oba schopni spickoveho vykonu a vysledky, ktere jsou ocekavany, se nedostavi.
Předchozí