Přidat odpověď
Šetrné to jistě je, ale ne tak úplně. Mrazením se např. v potravinách vytváří ledové krystalky, které poškozují buněčné stěny zamrazených potravin. Proto třeba rozmrazené maso pouští víc vody než čerstvé. S tou vodou se vyplavují výživné látky z toho masa (platí i pro zeleninu, ovoce, apod.), proto klesá výživová hodnota. Proto třeba dobří kuchaři vaří téměř výhradně z čerstvých potravin a odmítají zmrazované. Je to znát i na chuti - čerstvé kuře je prostě lepší než mražené - stačí vyzkoušet.
Když něco zamrazím jednou - šetrně a nenechám zmrazené rok a víc, o.k., pořád si to nějaké výživné látky uchová. Když to udělám dvakrát, zbyde mi jen dle mého poměrně nechtná poživatina, která sice zaplní žaludek, ale požitek z jídla teda mít nebudu. Víc se k tomuto tématu dá vygooglit.
Předchozí