Přidat odpověď
Dcera donesla ze školy "ovocnou svačinku", takže jsem se tím pádem dozvěděla, že je naše škola zapojena do projektu "Ovoce a zelenina do škol". Přiznám se, že jsem mírně v šoku, či znechucena, nebo jak to říct.
Donesla hrušku a pitíčko, vše zabalené pod fólií na plastovém tácku. Hruška byla tvrdá - zimní skladovací odrůda a pitíčko sice 100% jablečný džus, ale zkažený. Ok, náhoda, ale dorazilo mě to. (Už když přicházela domů, referovala, že holky na kroužku říkaly, že je hnusnej, tak jsem vedla výchovné výklady typu, nojo, některejm dětem to holt nechutná. Jenže pak si ho otevřela i ona a ochutnala jsem ho taky.)
No dobře, i kdyby to bylo něco dobrého... to k něčemu je, že dítě dostane dvakrát do měsíce (to je minimální dodávka) toto? A kopec plastu k tomu? Od firmy, o níž vím, že má nejdražší ovozel v okolí? Ovoce, které si můžu sebrat za městem u silnice (třítisícové městečko) a které si tam taky kdekdo sebere?
Přiznám se, že nechápu cíl projektu... teda vlastně jo, zase se někde protočej nějaký prachy...
Co vaše školy? Také zapojeny?
Předchozí