| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ráchel, ono se to vyvinulo jaksi samo...přirozeně, jenže to bych musela popisovat celou historii a to se mi veřejně úplně nechce.
Prapůvodem byla spravedlnost v přístupu k oběma starším věkově blízkým sourozencům - podpořili jsme dceru a její rodinu, kterou měla hodně brzy, protože to bylo nutné a potřebné, tam to vnímám tak, že nebylo jiné východisko, ale tam to vnímám jako OK.
Jen pro stručnou ilustraci - šlo o samostatné bydlení.

Dnes bychom to oba s manželem udělali úplně jinak - ale prostě člověk nemůže žít nanečisto nadvakrát :-), zpátky to dát nejde, udělali jsme to nejlíp, jak jsme to tehdy viděli.

Já to mám v sobě totiž tak, že pokud něčí podporu přijmu (já) - přijímám i to, co se k oné podpoře váže - prostě jsem si toho vědoma.
Pokud onu podporu nechci nebo nepotřebuji (a to jsem taky zažila na té "dětské" straně), protože bych ji brala jako kontrolu nad svým života nebo prostě chci dokázat sama sobě, že ty okolnosti zvládnu sama, s díky a možná i s vděčností (že stojím někomu za určitou pomoc) pomc odmítnu a nepřijmu.
Pokud ale přijmu a využívám, myslím, že je neslušné člověku vmést do tváře - "neprosil jsem se vás", ale přijímat další podporu dál...

TOHLE mi hlava nebere...s tím se nějak neumím úplně popasovat. A něco podobného jsme vnímala i v části Frenina psaní.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.