Ahoj, také mám malého knírače /fenku, 7 let/, který takhle zlobí s jídlem. Zkoušeli jsme různé granule (ProPlan, Eucanuba, Orijen, Hills, Royal Canin, Purizon), nakonec jsme skončili u Acany /pro agility psy, takže dost výživné/ - ty jediné teď žere bez problémů. I tak se občas stane, že zas nežere. Jeden čas byla dost hubená, teď jak žere celkem normálně, má konečně normální váhu /ani po kastraci nepřibrala/. A jak píšeš - pamlsky normálně žere /sušené maso, piškoty.../, maso žere. Mléčné výrobky nesmí, tělo je nesnese, zvrací a má průjem. Granule z ruky teda nežere, to je vybíravá.
Tu Acanu jedinou právě žere tak nějak pravidelně - ale opravdu jsme museli vyzkoušet spoustu značek, než jsme se k tomu dobrali. Ovšem žere jen v klidu, když kolem ní nikdo není - většinou v noci. Jakmile u ní někdo je, k misce nechce, nevím proč - leda by to bylo její submisivitou a dává nám najevo, že my žereme první.
Když má období, že zas přestane žrát, zaleju granule neslaným kuřecím vývarem /někdy přidám i kousek vařeného kuřecího masa/ a vždy to sežere. Ještě před acanou jsem to jeden čas dělala dost často, navařila jsem víc vývaru, dala do miniaturních krabiček i s kousky masa (kuřecí, srdíčka, žaludky...) - asi tak 4 lžíce do každé - a pak to rozmrazovala a "ochucovala" tím granule - žrala. Teď už to skoro není potřeba
Jo a také jsem musela vyměnit misku, původně měla zděděnou a prostě ji nechtěla. S tím má problémy u návštěv, jakmile jdeme někam, kde mají psa/kočku a mohla by se napít z jejich misky, tak to neudělá, musím jí nosit její misku :-D