| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, také mám malého knírače /fenku, 7 let/, který takhle zlobí s jídlem. Zkoušeli jsme různé granule (ProPlan, Eucanuba, Orijen, Hills, Royal Canin, Purizon), nakonec jsme skončili u Acany /pro agility psy, takže dost výživné/ - ty jediné teď žere bez problémů. I tak se občas stane, že zas nežere. Jeden čas byla dost hubená, teď jak žere celkem normálně, má konečně normální váhu /ani po kastraci nepřibrala/. A jak píšeš - pamlsky normálně žere /sušené maso, piškoty.../, maso žere. Mléčné výrobky nesmí, tělo je nesnese, zvrací a má průjem. Granule z ruky teda nežere, to je vybíravá.
Tu Acanu jedinou právě žere tak nějak pravidelně - ale opravdu jsme museli vyzkoušet spoustu značek, než jsme se k tomu dobrali. Ovšem žere jen v klidu, když kolem ní nikdo není - většinou v noci. Jakmile u ní někdo je, k misce nechce, nevím proč - leda by to bylo její submisivitou a dává nám najevo, že my žereme první. :-)
Když má období, že zas přestane žrát, zaleju granule neslaným kuřecím vývarem /někdy přidám i kousek vařeného kuřecího masa/ a vždy to sežere. Ještě před acanou jsem to jeden čas dělala dost často, navařila jsem víc vývaru, dala do miniaturních krabiček i s kousky masa (kuřecí, srdíčka, žaludky...) - asi tak 4 lžíce do každé - a pak to rozmrazovala a "ochucovala" tím granule - žrala. Teď už to skoro není potřeba :-)
Jo a také jsem musela vyměnit misku, původně měla zděděnou a prostě ji nechtěla. S tím má problémy u návštěv, jakmile jdeme někam, kde mají psa/kočku a mohla by se napít z jejich misky, tak to neudělá, musím jí nosit její misku :-D

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.