Přidat odpověď
Hele, investovala bych do Švýcarského právníka, jednou jsem dělala česko-Švýcarský rozvod, možná bych kontakt na toho advokáta ještě splašila, mluvil tuším německy, kdybys chtěla, poslala bych ti na něj mail (pochopitelně bys musela jeho služby zaplatit).
Jinak díky tomu právě vím, že Švýcarské rozvodové právo je k bývalé manželce mnohem vstřícnější, než české.
Jinak na tvoji otázku obecnou - ne, nemáme společný účet, nemám kartu k jeho účtu, jeho majetek je jeho a můj je můj. Dostávám měsíčně stejnou částku na hospodaření, co si z toho ušetřím, tak si ušetřím (nechávám to pro dítě a jako železnou rezervu), krom toho určitě víc než polovinu nákupů platí navíc. Kolik vydělá, nevím. Ale já na něm fin. závislá nejsem, na svoje výdaje si vydělám sama.
Na tvém místě bych si nedělala nárok na jeho dosavadní majetek, v zásadě by mi postačila dohoda o pevné měsíční částce na hospodaření a moji spotřebu, když by byla opravdu dostatečná + max. podíl na majetku, který si vydělá v době trvání manželství. Byt v CR bych si nechala. Když bych si s ním pořizovala společné děti, tak aby hlavně zabezpečil ty děti.
Předchozí