Přidat odpověď
Kudlo, ty si to sice neuvědomuješ a možná ani na blízký tak nepůsobíš, ale věř mi, nemáš normální vztahy, máš to poznamenaný tím, jaký jsi měla dětství, teda myslím rodče biologičtí a pak pěstouni, samozřejmě
nemyslím to teď nijak jinak než konstatování, neber to nijak zle, ale opravdu jsi neprožila normální život a opravdu máš narušený vztahy, nebo možná přesněji nemáš v nich úplně jasno, něco děláš možná i vědomě, něco ne a to je moc složitý mix
zkus to brát jako fakt, že někdy třb nechápeš vztahy v jiných rodinách, to není špatně, je to jinak, a o ničem nemůžeš říct, že je to špatně nebo správně, nic není černý nebo bílý, všechno má svoje důvody a má to těch důvodů nepřeberný množství a do cizí rodiny nevidíš, abys znala orpavdu úplně všechny důvody
v naší rdině třeba jsou taky rozdíly, maminka dělá velký rozdíl mezi mnou a sourozenci pak ještě mezi jedním ze sourozenců a dalšíma dvěma, trvalo mi to dlouho, než jsem pochopila, co ji k tomu vede, kde a kdy to vzniklo a taky jsem si myslela, že už to vím a pak mi došlo, že to ještě pořád nebylo ONO, že ten spouštěč přišel mnohem dřív a pak se to všechno spojilo s minulostí, tkerá se ještě ani netýkala nás dětí - je to složitý
mimochodem, znáš někoho, kdo dělá rodinný konstelace? ale opravdu by to musel umět, žádný amatér, zažila jsem to jednou a mrazí mě z toho dodneška, když si vzpomenu - kdo to umí, ten rozklíčuje vztahy fakt dokonale
kontakt bych měla být ještě schopná najít, kdybys měla zájem, paní se specializuje na děti v náhradní rodině
Předchozí