| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já jsem maturovala i studovala v úplně jiném směru, než po kterém jsem toužila. Vedlo k tomu víc propletených důvodů a každopádně to bylo studium namáhavé po první třetině i neradostné, ale rodiče mě nekompromisním nátlakem a tím, že to celé vytrvale platili, donutili dostudovat. Obdržela jsem diplom, ještě chvíli předstírala primární výzkum, v té době to bylo špatné s penězi ve vědě a nakonec se našla dobrá záminka toho nechat (další dítě).
Věřila jsem, že se k tomu už nikdy nevrátím.
Od rodičů jsem se odpoutala a začala dělat, co jsem dělat chtěla, dělala to přes deset let, částečně stále, ale nakonec mě oblouk donesl zpět k původnímu oboru a najednou mě baví naplňuje ohromně, jen ho musím zpracovávat jinou metodou, než jak jsem si to myslela kdysi.
Potřebovala jsem zjistit, že moje povolání je učitel a všechno, co kdy nastuduju, je živná půda pro to povolání a že když jsi učitel, můžeš v práci, kterou děláš pro ostatní, úplně konkrétně zúročit poznatky a schopnosti, které by jinak byly jen abstraktní nebo akademické.
Tohle je senzační věc a kdyby české školství nebylo takové, jaké je, tak bych z ní nepřetržitě třeštila blahem.
Chci tou litanií říct, že když pustí "vysněný obor" nemusí se stát nic tragického, jen to možná pak nebude plynout obvyklými kolejemi. S tím si ale musí poradit sama a nechtít po mámě, aby sanovala případné maléry.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.