Přidat odpověď
Já se volně inspirovala receptem z pořadu Kluci v akci : http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/123-rusky-borsc/
Jinak - řepu je potřeba uvařit dopředu, udělá to dost velký nepořádek v kuchyni - hlavně, když se pak loupe a krájí.
Nedávno jsem ho zrovna vařila - udělala jsem si dopředu vývar z masa ( hovězí + vepřová žebra) a z koření. Maso jsem obrala, vývar jsem si nechala stranou ( vařila jsem ho den předem). Vzala jsme zeleninu, co jsem našla - mrkev, kořenovou petržel, celer, kedlubnu, zbytek kapusty, kousek zelí - vše jsem pokrájela na drobné kousky a protože jsem měla i slaninu, tak jsem si jí nakrájela na kostičky, na pánvičce jsem jí vysmažila a přihodila jsem i zeleninu. Tu jsem pak přesypala do hrnce, ve kterém jsem už dopředu vařila sterilované zelí ( propláchnuté) a přilila jsem i vroucí vývar. Po nějaké době jsem přidala rajský protlak, maso a řepu. Dochutila jsem solí a pepřem, ocet jsem už nepřidávala, polévka byla dost nakyslá. Pokud používáte, můžeš přidat bujon. Podávám se zakysanou smetanou a pečivem. Většinou používám sterilovanou řepu, místo vařené.
U nás boršč patří k jídlům, které vařím, jen když vím, že se nás sejde víc. Ať začínám s jak chci malým množstvím zeleniny, tak vždycky skončím s pětilitrovým hrncem ( nejméně). Zase boršč, kerý se jí až druhý den, chutná lépe než hned po uvaření.
Předchozí