| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Eudo,

ani já nelituju, že jsem si neužila...fakt jsem o to tehdy nestála, děti mě o to nepřipravily, načasování "kdy mít dětí" bylo z mé strany optimální.

Co jsem ale ovlivnit nemohla a ani by mě nenapadlo, že se tak rozejdeme s manželem ohledně té touhy cestovat...jako že na začátku jsme na tom byli podobně, teď u mě to roste a u něj klesá...tak mám prostě trochu strach, že to "až jednou" prostě nebude...a já právě k tomu cestování potřebuju dospělou společnost. Program klidně nastavím na děti, ale užívám si jejich užívání si, ale jak u toho nemám parťáka, jsem v háji...a tohle nezměním, to jsem měla vždycky ~d~.

Jenže ono nejde jen o uspokojování potřeby být s rodičem. Jsou věci, ktré přizpůsobím, ale třeba do divadla s dětmi prostě nepůjdu, fakt ne, ani kino nebo koncert, stálo by mě to hodně sil a přemáhání. Tak proč by to s nimi nemohla absolvovat babička, když ona je z toho nadšená. Podle mě to sdílené nadšení umocňuje zážitek. Já to nadšení nedokážu ani předstírat, není to o tom, že mě obtěžuje být rodičem, ale že si myslím, že dětem víc prospěje, když jim něco zprostředkuje někdo jiný.
Stejně tak to mám s tou dovolenou. Nemusím být u všeho, užívám si, že si děti užijí i beze mě a jsem ráda, že jim to můžu poskytnout. A rozhodně nemám výčitky, že je netahám týden v autě...teda, to už je asi 6 let, takže holky byly v mladším školním věku, to auto by prostě takhle nedaly...
Teď už několik let mám v hlavě ten kompromis....půjčit si obytňák, s tím už by se dalo dělat dost....ale zase to visí na tom muži (já to neodřídím).
A zase, to není o tom, že by nechtěl trávit čas s námi, jen bychom prostě museli zůstat doma, a to by byla škoda...

Ne vždycky vyjde všecko, jak by člověk chtěl. A být rodičem neznamená trávit s dítětem nebo dětmi veškerý čas a prožívat s ním vše osobně. Nemyslím si, že jsem příkladný rodič, ale má to jiné důvody, než že nemám potřebu trávit s nimi každou dovolenou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.