Přidat odpověď
mě vadí, pokud dítě přijde po nemoci - doma je 14 dní (mluvím o dítěti malém - 1-3 třída), přes domluvu s učitelem, že pošle spolužáka s učením, přijde onen spolužák až ve čtvrtek druhý týden a učení nedonese. Donese pouze tři pracovní listy.
Dítě doma dělá, co matka uzná za vhodné - tedy pokračují dál v tom, co dělali ve škole... dle možností stavu dítěte.
Dítě hned následující den dostane diktát na novou látku, na kterou chybělo a kterou se nemohlo doučit, protože o tom nevědělo.
Pro dítě značně demotivující
pak mi vadí - jak píšeš s tím příjmením, tak to ani ne, ale synovi jeden profeseor říkal celý rok (na gymnáziu v primě) hej ty, místo jména.
Syn prvně měl pocit, že není schopný si jméno zapamatovat, ale když jsme přišli na den otevřených dveří, onen profesor se k nám hned hrnul se slovy k manželovi.. ten a ten (křestí i příjmení) je tvůj syn? manžel mu slušně řekl, zda by synovi mohl říkat jménem nebo alespoň příjmením, že mu vadí, že mu říká hej ty...
on ale nepřestal a syna tak vyštval z kroužku, ve kterém se mu líbilo, ale tohle nějak prostě nedokázal zkousnout.. ten pocit, že to dělá naschvál.
a pak mi vadí, pokud učitelé děti veřejně před ostatními ponižují
jinak nejsem moc rodič prudič.. u staršího syna - je teď v kvartě, jsem párkrát byla ve škole na 1.stupni, šikanovali ho a učitelka to moc nechtěla řešit, přesto, že byla i výchovný poradce.. na rodičáky chodil manžel a nebyl dost asi důrazný, když jsem tam přišla já s písemnou stížností, kterou jsem chtěla předat řediteli, tak se to najednou začalo řešit a najednou to šlo.
Na gym jsem byla asi 2x, rovněž kvůli šikaně a úrazu, do té doby se to taky zametalo, učitelka na sms reagovala stylem, že to je klučičí pošťuchování (no nebylo, skončilo to úrazem) a pak to najednou se taky vyřešilo a celkem už je klid.
jinak dcera je ve třetí a taky má nového pana učitele.. a doteď všecko bylo OK, teď je to trošku horší, dcera má ADHD s auti rysy, změny nese blbě, učitele má ráda, ale musíme si zvyknout na to jak on pracuje. Rozhodně bych ho ale neškatulkovala hned, že je špatný. já všechny učitele obdivuju, ikdyž někteří by to už dělat neměli.
teď na prvním rodičáku, se chystám s panem učitelem probrat pár věcí, pokud je tedy nezmíní sám.. třeba jak se postupuju po nemoci a tak, aby člověk byl nachystanej a dítě nebylo demotivováno.
Předchozí