Přidat odpověď
Kudlo, nechce se mi to vsecko cist, proctla jsem si jen neco.
Ja si myslim, ze nejakou tu hvezdu muze delat jen ten pristup "mame tu hvezdu, obdivujme".
Proste nejake dite je tu ci tam oblibene/manipuluje ostatnimi, kteri sebou nejak manipulovat nechaji, a tim padem zvladne kolem sebe shromazdit par obdivovatelu. V nasich krajich nebyva tak zvykem nekomu timhle zpusobem ve tride podlehat. Sama osobne, u mych deti a za mou dlouhou praxi jsem se s zadnou "hvezdou" nepotkala. Sama jsem silne vudci typ, v nekterych skupinach silne neoblibeny prave proto, nekdy proto, ze ruzne reagujicich vudcich typu je vic. V jinych seskupenich pres mou nechut nechany vest a zvladat situace, ktere se druhym resit nechce. V dalsich, protoze vudci typ chci bejt, aby neco fungovalo, a ostatni se mne nemuzou zbavit. Za hvezdu nikde nejsem, ani se o to nijak neperu, nezajima mne, jestli jsem oblibena nebo ne, ale nikdo si jaksi nedovoli mne nejak odstranovat nebo usazovat, protoze to po mne stece jako voda po huse. Zadnou krasou jsem nijak nikdy neoplyvala, nekde jsem byla automaticky stredem, proc, nemam tuseni, jinde by se mne spolecnost rada zbavila, ale nevedeli jak, a to vsecko mne nikdy nijak nezajimalo. Moje deti to maji nejak po mne. Nikdo z nas neni zadnej presmrtvolak, ale vidim na nich, jak jsou vudci typy a druzi se k nim obraceji.
Ani ve skole jsem nikde nezaznamenala nejake "hvezdy". Nekdo ze stovek zaku tu i tam (ne vsichni mi) byl silne neoblibeny a byl/a sam/a, nekdy sikanovan, nekdy ne. Nekdo se snazil sikanovat, obcas mel/a kolem sebe jakysi dvur nasledovniku, kteri se nechteli vystavovat, tak sli s davem, ale nikdo tak silne, jako to vyplyva z nejakych americkych filmu pro mladez, na ktere nekoukas a ktere mne desne derou. (=napr. nechapu, ze to skola nevidi a neresi).
No, jak receno, kdo hleda, najde. Kdyz nekdo hleda nekde nejakou hvezdu, urcite najde "vlastnosti", ktere odpovidaji, i kdyz se tam vlastne nenachazeji.
Předchozí