| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jako ostatní tady v diskuzi si myslím, že je takové jednání od těch rodičů pěkná špinavost.

Už jen to, že mladší dostal o pět mobilů víc a navíc loni mobil, který rodina považuje za luxus, a starší dostal teprve třetí mobil a v podstatě tu nejlevnější možnou variantu, mi přijde jako velká nespravedlnost. Chudák starší kluk. To, že mu seberou jeho výhru, je už naprostý vrchol. Jen ten otec má trochu zásluhu s tím naprogramováním odeslání e-mailu, ale nedává mu to právo na celou výhru a ani ji někomu dávat.

Co byste dělali vy?

-- Být ten starší sourozenec, řekla bych rodičům, že jsem pro účtenky chodila já a mail jsem poslala já (s otcovou pomocí), proto nevím, kde berou tu drzost dávat moji výhru někomu dalšímu. Považovala bych to za krádež v rámci rodiny. A ještě bych jim vyčetla ten nevyhovující dárek a to, že mladší dostal loni dražší mobil a má slíbený další k narozkám. A že si připadám jak Popelka. Kdyby mi na to řekli, že reaguju jako hysterka, přestala bych s nimi mluvit.

-- Jako mladší bych se styděla, že mi rodiče dávají něco, co vyhrál bratr. Ale asi bych na to jako rozmazlovaný mladší mazlíček byla zvyklá a třeba bych si i myslela, že na to mám v této rodině nárok.

-- Být já rodičem, nikdy bych svému děcku nevzala jeho výhru. A doufám, že bych si dávala pozor na takové věci, aby jeden dostával každý druhý rok nový drahý mobil, zatímco druhý jen nějaké levnější modely, které se mu ani nehodí.

-- Jako pozorující -- být babička nebo teta v té rodině, tak staršímu přispěju na nový mobil třeba k narozkám. Bylo by mi ho moc líto a přilepšovala bych mu, jak bych mohla. Být kamarádka nebo známá těch povedených rodičů, v ideálním případě bych jim řekla, že jsou nespravedliví a že jednomu nadržují a druhého neprávem odstrkují, jako by ani nebyl jejich. Ale jak se znám, spíš by se mi jen otvírala kudla v kapse a nemíchala bych se do toho.

Ideální řešení -- mladší dostane nový mobil k narozeninám s tím, že si ho bude šetřit, nový že za rok automaticky nedostane. A jestli počítá s tak vysokou spotřebou mobilů, ať si střádá z kapesného nebo z dárků od prarodičů nebo třeba z brigády. Starší dostane vyhraný iPhone a srdečnou, upřímnou omluvu od rodičů za chvilkové pomatení mysli. A peníze za prodaný nevyhovující mobil si samozřejmě nechá.

Nevěřila bych, že takoví rodiče existují, ale jednu podobnou rodinu znám. I když tam jsou děti už dospělé. Upřednostňovali nejstarší holku a hlavně nejmladšího kluka, další dvě holky jim skoro musely dělat služky.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.