Přidat odpověď
Včera jsem po dlouhé době dělala pizzu, tak jsem na netu hledala recept a našla osvědčený a vychvalovaný recept od Ridiho. Těsto fajn, dobře se s ním pracovalo, teplá pizza ještě OK, ale druhý den z toho prostě strašně cítím kvasnice. Nevím, zda je to můj osobní problém, v podstatě jsem kvůli tomu i přestala péct domácí chleba (kváskový se mi nedařil), protože mi intenzívní pach kvasnic z těsta vadí. A to ještě v chlebě to není půlka droždí na půl kila mouky, jako v tomto receptu. Překvapuje mne, že jsou v "pravém italském" receptu na pizzu kvasnice, v pizzeri je těsto taky s droždím? Přijde mi spíš takové suché, nebuchtovité.
Máte recept na dobré těsto na pizzu? Nebo můžu prostě ubrat kvasnice, aniž by to negativně ovlivnilo zpracovatelnost těsta a pizza se pak vůbec dala ukousnout?
Předchozí