Přidat odpověď
Indukci jakožto desku jsme neměli, ale měli jsme dvojplotýnkový vařič, v bytě nebyl plyn a elektriku jsem odmítla. Teď máme sklokeramickou elektrickou desku (byla součástí kuchyně) a stýská se mi po indukci, až doslouží, tak půjdu jedině do indukční.... Jinak v rodině jsme měli plyn.
- vařič nějak extrémně hlučný nebyl, normálně jsem u toho mohla poslouchat hudbu/koukat na filmy
- rychlostí je indukce srovnatelná s plynem, alespoň tak mě to přišlo. Ze začátku mě teda mátlo,že při menších výkonech se deska zapíná a zase vypíná, ale na vaření to nemělo vliv...
- vařit jde normálně všechno, není důvod, proč by ěnco nešlo. Palačinky mi na ní šly lépe než teď na skloekramice, protože se snáze reguloval výkon....
- používat lze nádobí, tkeré je magnetické - zkus k hrncům přiložit magnet, pokud se chytí, měly by na indukci normálně fungovat. my měli většinu hrnců nerezových (úplně basic z Ikey i z Tescomy), fungují i staré smaltované....
- papiňák nevím, nepoužívala jsem, ale pokud bude magnetický, tak proč ne. Samotné vaření je stejné jako na čemkoliv jiném, jen se ohřívá přímo hrnec magnetickým polem a ne předaným teplem (proto musí být nádobí na vaření magnetické)
- zavařování taky nemám zkušenost, ale pokud bude vhodný hrnec, opět nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat
Suma sumárum, s indukcí sjem byla velmi spokojená, až doslouží sklokeramika (která je mi pro zlost), tak pořídíme indukční desku. Jako výhody vidím rychlost (srovnatelná s plynem), snadnou regulaci (opět podobně jako plyn), bezpečnost (plotýnka se přímo neohřívá, jen druhotně od horkého hrnce, velmi rychle vychladne - v přítomnosti dětí ideál), v neposlední řadě taky snadné čištění (tím,ž e se neohřívá přímo plotýnka, tak se to, co vyšplouchne málokdy připeče. Naopak na sklokeramice se ohřívá deska až k sousední plotýnce a i vystříknutí do větší vzdálenosti se rychle přichycuje :( ). Dneska už je většina nových hrnců dělaná i na indukci, už dávno nenít řeba kupovat drahé speciální nádobí....
Předchozí