| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Lou, jestli máš pocit, že už jsi dospěla do stádia, že bys raději dceru neměla vůbec doma a nejste schopné se nikdy spolu pobavit normálně, mile, dcera za Tebou nepřijde po objetí, s ničím Ti doma nechce pomáhat a je opravdu špatným příkladem pro sourozence... tak doporučuji zajít s ní za dětským psychologem (ale musí chtít i ona něco udělat s tím, aby se vše vrátilo k lepšímu).
Nám hodně moc pomohla dobrá dětská psychložka s téměř čtrnáctiletou dcerou. Lituji, že jsem tam s ní nešla už výrazně dřív (v těch cca 11 letech), protože si myslím, že bychom nemuseli celá rodina prožívat ty hrůzy, které nás potkávaly o pár let později.

Já už jsem byla tak ze straší dcery vydušená, že jsem párkrát přemýšlela o tom, že zavolám rychlou nebo policii ať si ji odvezou někam do diagnosťáku - dcera nám začala vyhrožovat sociálkou, jen opakovala, že ona má práva taková a taková; doma pomáhat nebude, protože já jsem si pořídila domácnost a ona ne, nebude nám dohlížet na mladšího sourozence... prostě ten její teror se stupňoval s tím, jak dostávala další a další rozum. Prarodiče k nám přestali úplně jezdit, protože když už tak u nás musí být aspoň 4 dny (jedou dál) a oni si opravdu nic nedokazovali, ale byli hotoví z toho, co si dnes děti dovolí. A mezi námi ono se to fakt nějak všechno stupňuje a děti si dovolují víc než jsme kdy mohly my.
Já jsem s dcerou byla i u školního psychologa, protože se letos zhoršila výrazně i v prospěchu, začala více než kdy dřív zapomínat úkoly, pomůcky... přitom nás vždy odbyla s tím, že umí, učila se přece 4 hodiny (poslouchala hudbu, dělala jiné blbosti ale neučila se, nepomáhala nám). Školní psycholog pomohl ve škole a zbytek předal naší psycholožce (jen mi řekl, že bych nevěřila jak je zaneprázdněný a jaké "blbosti" řeší, že za celou historii své praxe nepamatuje výchovné problémy s dětmi, které se řeší dnes). Moje dcera se zlepšuje ve známkách, začala pomáhat doma - v podstatě bez řečí a hádek jde a pomáhá (psycholožka jí pěkně vysvětluje, proč je dobré pomoci a mě naučila uctivě ji poprosit, vysvětlit), konečně s ní můžeme mluvit a jednat jako s dospělou, všichni rádi sedáváme spolu u obědů, večeří - příjemně si povídáme (před tím to bylo nevídané); psycholožka nám dala i doporučení, jak zvládat mladší dceru, která začala opakovat móresy starší holky (nechce uklízet, nechce poslouchat, začíná se drze hádat...)... Za mě říkám, že je zbytečné se nechat takhle trápit - jako maminka vím, co jsem prožívala když jsem cítila, jak se mi dcera vzdaluje a já jí, protože už jsem na ni opravdu začínala být alergická. Dětský psycholog je hrazený pojišťovnou, nic neplatíme a za mě tedy ~R^~R^~R^~g~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.