Přidat odpověď
No a jeste k tomu pridam:
Moje 4 deti mluvi cesky. Domluvi se bez problemu, prizvuk nemaji. O CR toho vedi dost.
Jelikoz v nasi rodine jsme vzdycky mluvili 3 jazyky najednou a za dvermi jeste k tomu dalsi 4. jazyk, s Cechy se nestykam, protoze jednak jich tady kolem nic moc neni, a jednak ti, co tu kolem jsou, krome jedne nejsou "my cup of tea", naucila jsem je tu cestinu ja. Kdyz vyrustali, moznosti s pocitacem a Internetem nebyly, do Prahy jsme jezdili jednou za rok k babicce a babicka k nam. Ale i v dospelosti deti cestinu pouzivaji, kdyz mluvi mezi sebou.
Moje deti jsoum silne osobnosti, dosahli svych cilu, zadnou pomoc od nas rodicu neocekavali a ja jsem na ne desne hrda. Jestli to nekoho nastve, kdyz odpovim na otazku, co delaji, s tim nic nenadelam. Proste nekdo ma smulu na matku, ktera furt poucuje a plete se, dalsi opet maji matky, ktery jim klidne reknou, ze jsou na ne hrdy - a ze by na ne byly hrdy, i kdyby delaly uklizecky. Coz jsem ja rekla nejmladsi dceri pri proslovu na jeji oslave, kdyz disputovala z neuromikrobiologie. Protoze krome toho, ze jsou fakt desne inteligentni, tak jsou z nich taky slusni poradni lidi, kteri delaj ve svych oborech plno veci pro jine. Vcetne pristehovalcu (to maj po mne). No, proste smula, co?
Cili - dalsi duvod byt na ne hrda. Jestli te i to stve, stak smula. Ja nemam potrebu se omlouvat ani za to, ani za svoje nazory, ani jak je prezentuju. Takze se klidne stvi dal ty a idalsi, kterym to vadi.
Předchozí