| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ale Šuplíku, neurážej se. Každý může se sebou něco dělat, myslíš, že jsem neobracela každou korunu 2x a nehledala každou příležitost k výdělku, když jsem měla zoufale malý plat? Taky jsem se za tu výplatu styděla a radši jsem ji nikde neříkala. Ale přítel měl v té době plat ještě menší a já byla hlavní živitel rodiny, páč přítelovi klekla firma, co v ní dělal, a po padesátce už žádnou rozumně placenou práci nesehnal. A tak jsme pracovali jako tazatelé výzkumu veřejného mínění, chodili do volebních komisí, já třeba občas jezdím jako průvodce zájezdů s důchodci (tam mám dojem, že pracuju tak za 5,- kč za hodinu, protože musím připravit a naplánovat trasu na celodenní výlet, což dělám po večerech a je to dost hodin práce, to mi věř), jezdila jsem jako Mystery shoper po supermarketech, to do doby, než přestali platit cesťáky, protože vydělat za den nějakých 40-50 Euro a ujet cca 280 km není jaxi ten správný poměr příjmu/výdeje, že (s proplacenými cesťáky to ušlo, bez nich jsme s tím sekli všichni, a ujišťuju tě, že tu práci dělalo hodně lidí s VŠ a inteliencí o dost vyšší než IQ vlající trávy. Já se tam jednou chytla s manažerem, který mi řekl, že "ani ti bezdomovci si už ani nechtějí vydělat". Tak jsem ho upozornila, že já teda bezdomovec nejsem, a pokud k výkonu té práce potřebuju auto, počítač s připojením k internetu, mobil a foťák, tak asi bezdomovec nebudu. A pokud má dojem, že mu tu práci bezdomovci zvládnou, tak co mu brání je oslovit a tu práci jim nabídnout? Posílají mi nabídky pořád, ale bez proplacených cesťáků bohužel víc projedu než vydělám). Přítel chodil vylepovat plakáty, prostě jsme brali každou příležitost k výdělku a přitom poslouchali chytré kecy, jak kdo chce, ten si dobře placenou práci najde, i po padesátce se o tebe zaměstnavatelé porvou, jak to, že mám jen 15.500 brutto, to jsem asi nějaká neschopná, jiní přece berou tisíce a ani se na ně moc nenadřou, že ...
Ty učíš, ne? Tak proč třeba nemůžeš doučovat? Nebo máš prázdniny, tak je taky využij k výdělku, to snad může každý učitel, ne? Třeba vést letní dětský tábor, na to nemusíš být zaměstnanec, na to můžeš mít i ŽL. Hele, já za 5 let na ŽL měla jen 4 dny dovolené, nemocná jsem nebyla ani den, chřipku jsem přechodila. Letos si teda dovolím luxus a jedu k moři na celých 10 dnů. Kdopak ze zaměstnanců by dělal za podobných podmínek?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.