Palačinky dělám často přijdou mi zcela jednoduché (vaření mě nebaví). Protože s cukrem se testo pripaluje tak mi přijde lepší bez něj. Dělala to tak maminka už kdysi a recept Florentýny je stejný.
https://www.kucharkaprodceru.cz/palacinky-recept/
Je tam spousta rad na úplně nejtenčí palačinky. Já je úplně průsvitné nemám stačí mi jen tenké. Proto nemám nerez pánev ale keramickou nebo jaká se kde naskytne. Smažím na 2-3 pánvích najednou. Testo odstát nemusí ale někdo to tak má radsi. Já obvykle spěchám tak nečekám.
Tyčku nepotrebuju. Testo rozliju po pánvi tím že s ní pohybuju (kroužím a nakláním). Trik proti trhání prvních palacinek je v dostatečně předem rozpálené pánvi. Nechám rozehřát na max s vodou tu pak vyliju když se chvíli vařila. Mezitím dělám testo. Pak sliju vodu a nechám zase chvíli ohřát na ohni aby zmizela vlhkost. Pak stáhnu plamen a vytřu pánve olejem. První palačinky dělám velmi pomalu a s trochu více olejem než ty další.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.