libiku, tak já mám například 25 dnů dovolené (letos tedy 188 hodin) a 5 dnů osobního volna.
Dovolené trávím vesměs v ČR a přilehlém okolí, nízkonákladově, takže peníze mě ve využití dovolené nelimitují, daleké cesty ji nezkracují, vzpamatovávám se z dovči rychle - max. v řádu půldnů, když je to něco náročnějšího.
Týden jsem sama někde (to by mohla být obdoba "s nukleární rodinou" v jiných rodinných situacích).
Týden jedu s rodinou, což je ovšem defacto tlupa - manžel byl ze 4 dětí, jezdí nás do pronajaté chalupy cca 15 - 20, a to jen proto, že nedáme dohromady společný termín, jinak by to bylo asi 24 dospělých a rychle nabývající počet dětí.
Týden jedu s partou - oni na kola, já běhám.
Týden částečně s rodinou (mám na starosti vnučku na pracovním výjezdu jejích rodičů, nebo babičky s vnoučaty, ...).
Týden spotřebuji na prodloužené víkendy (sama nebo s partou), obvykle ty spojené se svátky.
Týden osobního volna zůstává pro strýčka příhodu (na což je určeno).
Popravdě přátele z party si na pár dnech dovolené užiju lépe, než jen na nějakých kratičkých sešlostech. Jsem s nimi ráda, je s nimi legrace, pomůžeme si vzájemně, pokecáme hodně, večer popijem pozpíváme s kytarou... prostě POHODA
Není to tedy žádné vojenské cvičení s jednotným budíčkem, stravou a činnostmi. Pestrá záležitost, podobně jako s tou širší rodinou.