Přidat odpověď
Stalo se mi to jen jednou, když jsem experimentovala a do těsta dala rozmačkaný přezrálý banán a tvaroh, co jsem chtěla spotřebovat před expirací.
Tipla bych si na moc tekutin anebo tuku, PDP už to nezvedl.
Když těsto vypadá dobře, nejspíš děláš chybu při pečení - studená trouba, nízká teplota, pomalé pečení? Moc mokrého ovoce?
Taky dávám při pečení PDP co nejméně. Jogurtovou mám vyzkoušenou s 1 a půl hrnkem (200 ml) mouky a 2 čajové lžičky PDP, půl hrnku cukru, 1 vejce, 1 malý jogurt, trochu oleje, aby bylo těsto přiměřeně tekuté. Peču v menší kulaté formě (24 cm), na plech je to málo, byla by z toho množství placka.
Přečti si i diskusi o sraženém perníku, možná tam najdeš odpověď:
https://www.rodina.cz/nazor19957667.htm
Předchozí