Přidat odpověď
Stáňo,
já myslím,že za tím zavíráním obchodů je spíš to,že nechtějí platit dvě prodavačky, protože to by odpovídalo té zavírací době. To,že tam pak turisté nemají co dělata,kde nakoupit je věc druhá. Jednou jsme byli třeba v Peci pod Sněžkou v hotelu Horizont. Venku bylo příšerné počasí a lyžovat se nedalo. V peci jsou buď galerie,hospody,půjčovny lyží nebo tam byla 2x prodejna nějakých vietnamců. Jinak fakt nic. V hotelovém obchůdku měli župan,alkohol a kýče s Krakonošem. Že by tam člověk mohl koupit třeba karty,hru nebo knihu o tom si můžeš nechat jen zdát. V hotelu byl bazén,který byl samozřejmě ihned plný. Spodní bar byl zavřený, protože v pondělí je zavřený a noční bar jaksi není vhodný pro děti. V jednom z největších lyžařských středisek u nás prostě chcípnul pes a to toho psa ještě urážím. Když to srovnám třeba s Itálii,tak je to fakt těžká bída. To samé třeba mnou zmiňovaná Telč. Krásné městečko,ale opět nejpozději v pět všechno zavřené a co tam asi mají lidi dělat. Možná by to chtělo trochu tam ten ruch rozjet. Vloni jsme byli třeba v Lisabonu. Bydleli jsme v hotelu v centru hned vedle krásného náměstíčka,kde byl zrovna trh. Měli tam lokální produkty jídlo, kosmetiku, šperky atd. Lidé se tam bavili dlouho do noci. Ještě ve dvě hodiny v noci ten trh běžel. Dokud se tam chodí lidé bavit,tak trh funguje. Oproti tomu na vánoce v Brně v osm hodin večer na Zelňáku fungovali asi tři stánky s alkoholem a všechno ostatní bylo zavřené. Přiznám se,že tohle prostě nechápu. Docela dost cestujeme takže mám srovnání se zahraničím. Venku mám pocit zabalí a prodají každou věc,která jde. U nás prostě ve 4-5 zavřou.
Předchozí