Přidat odpověď
Yuki, já jsem tedy nepřibrala v menopauze, ale ve 40, když jsem začala brát antidepresiva. Během půl roku jsem nabrala 10 kg. A ano, všimla jsem si toho hned, že nabírám, aniž bych jakkoliv změnila stravování a způsob života a snažila jsem se s tím něco dělat, omezila jsem porce, vynechala sladké, přidala zeleninu, začala cvičit, ač to nenávidím, ale vůbec to nepomohlo, přibírala jsem dál. A každým rokem jsem přibrala 1 až 2 kg. Snažila jsem se to ukočírovat, ale když se mi s obrovským vypětím podařilo shodit 3 kg, vzápětí jsem 5 kg nabrala. Do toho jsem zápasila s depresí, později s rozvodem. Posledních asi 5 let před důchodem jsem to úplně vzdala. Ne, že bych se cpala horami tučného a sladkého jídla, ale přestala jsem bojovat. Zhubla jsem, až když jsem si začala sama vařit a beze snahy zhubnout. Šlo to úplně samo, bez diety. Teď už to zas 3 roky stojí a ano, mám nadváhu a neřeším to. Protože když jsem to 20 let řešila, nic z toho nebylo, zbytečný stres a výsledek 0. Nevadí mi, že nemám velikost 36, ale 42, chci mít klid a pokoj. Krásná už nebudu, i kdybych byla jak proutek, budu prostě stará bába, blížící je sedmdesátce. Takže docela chápu ty, kteří svoji postavu neřeší a pokud nemají zdravotní obtíže, dávají přednost tomu být v klidu a nestresovat se.
Předchozí