Nevím, kam to přesně navázat.
Neposuzuju lidi podle toho jak vypadají, to, že někdo váží 50kg i s postelí nemusí být vůbec jeho zásluha, ale zásluha jeho metabolismu, nebo i jen to, že prostě je přirozeně asketa, nebo ve stresu, kdy nejí. Na druhou stranu člověk s nadváhou vůbec nemusí být zlý a bez vůle, jen prostě mám pro něj hubenost nízkou prioritu.
Je mi jedno, že má někdo nadváhu větší nebo menší, mám kamarádku s nadváhou a je to super ženská. Od váhy se určitě neodvozuje hodnota člověka. Tělo je sice dar, ale mnohem důležitější je duše, to je to, co za nás mluví.
A každý má jiný vztah k jídlu. A k tělu. A pro někoho nadváha není vůbec důležitá.
Žijeme v době, kdy je kult těla a kdo má nadváhu je pomalu divnej. Proč? Protože podle nás nemá vůli? Jak to víme?
Mj. nevím, kolik které z vás je, ale já jsem do cca 50 mohla sníst, co mě napadlo, a nepřibrala jsem, Ve 30 to bylo dokonce tak, že jsem toho byla schopná sníst více než můj muž a taky jsem nepřibrala. A není to tak, že úderem 50 jsem se přestala hýbat. To fakt ne. Měla jsem to v genech, nebyla to nějaká moje zásluha.
A já asi nejsem typ člověka, abych moc přemýšlela, kolik kalorií jsem snědla. Prostě jím, protože mě jídlo baví. Ne jen proto, aby mě udrželo při životě