Přidat odpověď
Já teda nemám vůbec žádné ujímání z toho, že nezavařuju. A že něco na zahradě shnije nebo to sežerou ptáci a hmyz. Když ovoce chci, tak ho zasíťuju a jím. My všechno na zahradě průběžně jíme a co nesníme, to splyne s přírodou. Dala jsem jen černý rybíz a třešně do mrazáku na jeden koláč a jednu bublaninu v zimě. A udělala čtyři skleničky meruňkové marmelády, protože nám došla (z kupovaných) plus jednu várku na knedlíky v zimě.
Mám různé odstrašující příklady zavařovacích maniaček v okolí a rodině. Sama jsem si ledacos zavařovat vyzkoušela - okurky, cibulky, kukuřice, houby, čalamády, meruňky, broskve, třešně, švestky, marmelády.... A zjistila, že to není ani životní nutnost, ani životní hobby. Takže si občas jen tak trošku zazavařuju, aby se neřeklo, a když se mi fakt chce.
Předchozí