Přidat odpověď
Inko, šli jste nejspíš cestou "knedlíkového" vegetariánství, tedy vysoce sacharidového jídelníčku, tím lze určitě přibrat, s tím souhlasím.
A že lidé nejsou velcí z masa, mléka, vajec... Ale jsou. Však oni to nejedí podušené v páře, ale zpracované mnoha sofistikovanými způsoby.
Vejce a mléko jsou v pečivu, v cukrovinkách (zkus najít produkt bez stopy mléka, je to velice obtížné!), jsou tady slazené a tučné mléčné výrobky, o uzeninách a masných výrobcích není třeba mluvit, o fastfoodu, smažení, grilování... Najdi na jídelním lístku libovolné restaurace lehké zeleninové jídlo (kromě šopského salátu), najdeš jen výjimečně... Drtivá většina všeho jídla obsahuje živočišné produkty.
To si člověk plně uvědomí až ve chvíli, kdy se jim chce vyhnout, jak málo mu zbývá. Možná 90% regálů v supermarketu je pro mě nepoužitelných.
Předchozí