Milé budoucí maminky,
mam temer 4mesicniho synka Martinka a je to bajecny klucina, ktery mne i manzelovi dela jen samou radost. Narodil se 27.12.2002 v UPMD ve 37.tydnu. Kdyz mi praskla plod.voda, muz me odvezl, na prijmu byly sestry fajn, vse mi vysvetlily a vzhledem k tomu, ze jsem kontrakce jeste nemela, tak me prijali na tzv.cekatelsky pokoj. Na tomto odd.byly sestry fajn, i kdyz me prijimaly pozde vecer, prinesly mi neco malo k jidlu, manzel mohl prijit s vecmi i ve 23hodin. Do sprchy jsem mohla, kdy jsem chtela, na monitor jsem prisla, az jsem se najedla, vysprchovala atp. Druhy den mi uz pomohli vyvolat kontrakce, protoze mimo bylo uz dost dlouho bez plodove vody a tak me uz prijali na porodni sal. Bez holeni (to nemuseli, priholila jsem se doma sama, pripada mi to hygienictejsi a estetictejsi), klystyr bohuzel byl, nic prijemneho, ale taky se svet nezboril a mohla jsem odmitnout, ale vadil by mi ten pocit mozneho znecisteni vykaly.(chtela jsem pouzit YAL gel, ale nestihla jsem si ho nechat predepsat, vzhledem k brzkemu porodu). Manzel se mnou byl po celou dobu porodu, pouzivali jsme sprchu, mic, oboji jsou bajecne zalezitosti a moc mi to pomahalo. Pri monitoringu jsem mohla byt v poloze, ve ktere jsem chtela a pozice menit. Nase asistentka Dianka byla super a mila, ve vsem vyhovela a moc mi pomohla. Bohuzel mel Martinek spatne srotovanou hlavinku, tak jsem musela lezet v neprijemne poloze, ale chapala jsem, ze je to nutne. Nastrihla jsem byla, ale uz druhy den po porodu jsem si mohla sednout a stehy nebyly videt uz 4.den po porodu (Dianka odvedla skvelou praci). Po narozeni mi byl synek dan na brisko, jak jsem chtela, manzel mohl byt u mereni a vazeni, fotil, (pozn.mohla jsem pit po celou dobu porodu) Martinka odnesli na novorozenecke odd., ale jen proto, ze jsem musela pod narkozu, protoze mi sama nevysla placenta. Celkove porod oznamkuji 1- (ten minus je za pani asistentku, ktera pomahala Diance a ja ji pri tlaceni zmackla prst a ona me servala). Na odd.sestinedeli kritizuji jidlo. Jinak mohl manzel prijit kdy chtel (i po navstevnich hodinach), protoze jsem tam byla dele kvuli Martinkovo zloutence, mohla jsem mit i TV na pokoji (bohuzel jsem nedostala nadstandart, kdyby jich bylo vic.....)Vetsina sestricek byla fajn, jen jednu noc me jedna zklamala, kdyz jsem potrebovala pomoci s mimi, tak jsem jeste dostala vynadano, ze jsem ho nechala spat 4 hodiny a nevzbudila ho na jidlo. Take by mohlo byt vice detskych sester, jedna nemuze zvladnout x maminek a pomoci jim s kojenim, koupanim atp.a venovat jim tolik casu, kolik potrebuji. Co mi take nedelalo dobre, byly roztazene nohy pri kazde vizite, i kdyz ja uz jsem byla uznana za zdravou a propustenou a jen jsem cekala na mimi, az odzloutne (pri techto vizitach se nechavaly vetsinou otevrene dvere dokoran). Oddeleni sestinedeli ma tedy u me znamku 2-. Osobne jsem ale byla spokojena, o Martinka bylo bajecne postarano, ja jsem take zdrava a porod nemel zadne negativni dusledky pro sexualni zivot, jak se to stalo nekterym mym kamaradkam. TAKZE PREJU HODNE STESTI, ZDRAVE MIMI A VEZMETE SI K PORODU MUZSKYHO, POMUZE VAM, JAKO TEN MUJ, KTERY BYL B A J E C N E J! MARTINA
Předchozí