Rodila jsem v CV přesně před 13ti měsíci a vzpomínám na porod v dobrém, hlavně protože byl bez komplikací,takže bez speciálních lékařských zásahů.Navštěvovala jsem také MIMIKLUB Mirky Futerové,který mě připravil na konkrétní praktiky této porodnice-hlavně na kapačku oxitocinu na urychlení odchodu placenty a zabránění krvácení (já totiž nesnáším jehli-nemyslím na šití :-))Pokud by rodička chtěla, aby byl její doprovod s ní i během 1. doby porodní, tak je to problém, když je tam ještě jiná rodička-můj doprovod poslali pryč,byl až u samotného porodu.Taky s miminkem jsem byla po porodu jen hodinku a potom ho odvezli na novorozenecké oddělení a manžela poslali domů, zatím co já ještě hodinu musela sama čekat na porodním sále,kde za paravánem probíhal druhý porod-alespoň jsem se nenudila. Miminko jsem viděla asi až po 15ti hodinách, druhý den ráno po vizitě, kdy taky proběhlo první kojení.Je to jejich postup-miminko vám dáme po ranní vizitě,máme ho na sledování,vy si pořádně odpočiňte,protože pak už dlouho nebudete mít příležitost. Ale co pak po porodu se dá odpočívat jakobyste žádné dítě neporodili? Odloučení od dítěte,ale byla jediná nepříjemná zkušenost z této porodnice. Snad až tam budu rodit příště, nechají miminko u mě tak,jako v mnohých jiných porodncích!
Předchozí