Ahoj!
Také se už nemůžeme dočkat příchodu našeho prvního miminka. Škoda, že jsem Tvůj deníček objevila až nyní, jsme totiž přibližně stejně dlouho těhotné (já jsem teď v 32.týdnu) a kupodivu máme i dost podobné potíže zdravotní (zkrácený čípek) i v práci (stále jakoby nikdo nepočítal s tím, že brzy odejdu a hned tak se nevrátím). Nyní jsem (od minulého týdne) na doporučení mojí doktorky doma. Byl to sice v práci trochu šok, ale 12 h denně být "v akci" a ani si nestihnout pohladit bříško s miminkem, to už mi začínalo být líto. Tak když mi doktorka řekla, že se zkráceným čípkem bych měla být radši v klidu doma a ležet i přes den, aby se miminko nenarodilo dřív, ani chvilku jsem neváhala. Teď si to pěkně vychutnávám, vybírám oblečení pro drobečka a čtu si knížky, na které jsem dávno neměla čas. Ať máš práci ráda sebevíc, vřele doporučuji udělat si pár týdnů pohodičku a myslet už jen na miminko.
Jak jsi se rozhodla s výběrem porodnice? Já jsem byla od začátku pro Podolí, protože tam nemají jen porodní sál v podobě ratejny rozdělené "sprchovými závěsy" na boxy, ale i samostatné "porodní pokoje" se sprchou, kde oba rodiče stráví v soukromí celý porod bez stěhování z "hekárny" na sál atd.
Bohužel mají v Podolí 14.-29.5. zavřený porodní sál kvůli nějakému malování nebo čemu, což je přesně v termínu, kdy se nám má děťátko narodit. Uvažuji tedy o Apolináři, ale nejdřív se tam půjdeme podívat. Pořádají tam prohlídky pro veřejnost každou středu v 10:00. Trvá to prý asi půl hodiny a ukazují oba porodní sály, příslušenství a poporodní pokoje.
Mějte se krásně
Ivka
PS ...těšíme se s Vámi
Předchozí