Přidat odpověď
Ráda bych se i já připojila do diskuze o očkování. Předem bych chtěla říci, že i já mám bohužel jednu špatnou zkušenost. Když byly mému synovi asi 4 roky, prodělal trojkombinaci očování (záškrt, tetanus, dáv. kašel). Ještě ten den mu nožička silně natekla (do dvojnásobných rozměrů), byla horká a červená.Kromě toho měl taky horečku a nateklé uzliny. Volala jsem pohotovost a když po urgencích přijeli, tak jediné co lékař řekl, bylo: Okamžitě do nemocnice! tam mu nasadili intravenózně antibiotika a s tím, že se počká, jestli to zabere. Byla jsem tam s ním, a když se ráno přišel chirurg podívat, kudy povede řez, klepala jsem se jako osika. Naštěstí antibiotika nakonec zabraly a všechno dobře dopadlo. Bylo mi řečeno, že infekce vznikla (zřejmě) aplikací nečisté jehly. Prý jeden případ z 10 tisíc. Co je Vám to platné, když je to zrovna vaše dítě!!! Nicméně, na povinná očkování chodíme dál, ale k jiné lékařce. Ráda bych touto cestou vzkázala všem rodičům, že vyšla docela užitečná publikace "Co by rodiče měli vědět o očkování". Vydalo nakl.Tango, Otakarova 3, Praha 4, tel.02/61215827.
No a závěrem jen jedno. Kdo máte zdravý rozum, tak se jím řiďte a nespoléhejte vždy jen na lékaře. Nejsou neomylní a ta hlavní zodpovědnost za dítě leží vždycky jen na Vás.
Předchozí