| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nový zákon a navštěvování školky

Dobrá diskuse - když čtu některé příspěvky, tak mám pocit, že většina matek si pořizuje děti proto, aby se jich mohla co nejdřív a na co nejdelší dobu setřepat a přitom pobírat všechny výhody mateřské dovolené, včetně volna a sociálních dávek. Nebo kolikrát měsíčně musí maminka tříletého dítěte na sociálku a k lékaři? Podle některých příspěvků to vypadá, že obden.
Já jsem si spíš představila, že bych byla na místě ředitelky školky, kde by mi maminky vodily děti ad hoc, zrovna podle toho, jak se jim to hodí. "Tak paní ředitelko, náš Pepík v pondělí a ve čtvrtek přijde na dopoledne, ve středu vůbec, v úterý na odpoledne a příští týden bych ho sem hodila jenom v pátek na celý den." Podobný chaotický režim si zvolí dalších pět nebo deset matek, do toho máte smíšené třídy, celodenní děti, jejichž matky pracují a rodičovské příspěvky nepobírají - zkuste v takovém režimu ve třech třídách zaměstnat za deset tisíc čistého měsíčně šest učitelek, aniž by se jich polovina včetně vás jako ředitelky během měsíce zbláznila. Nehledě na to, že minulý týden u nás ve školce byly prázdniny, učitelky (samy matky školou a školkou povinných dítek) měly omezený režim, takže ze dvou tříd jely dvě, a sama jsem byla svědkem toho, že učitelka požádala rodičovský příspěvek pobírající nepracující maminku tříletého caparta, zda by si Verunku nemohla na ten týden nechat doma, a maminka téměř dotčeně oznámila učitelce: " Ale to přece nejde, vždyť já už mám na pondělí a středu dopoledne zaplacené plavání a aerobik!"

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.