Přidat odpověď
Holky, potřebuji poradit, jak na dceru.
Mám dceru v první třídě. Je to takový ten typ, na co šáhne, to jí jde, všechno se snadno naučí, sportovně velmi zdatná, apod. Je hodně živá, neposedí, ale soustředit se dovede. Vždycky jí všichni chválili, obdivovali, co všechno umí, a pokud náhodou ne, tak se chválila až vychloubala sama. často si i něco vymyslela a vychloubala se i za věci na které nikdy nešáhla.
Na začátku roku byla ve třídě jedna z mála těch, co umí číst, teď jí ostatní děti začali předhánět. Na různých kroužcích byla také zpočátku nejlepší, ale teď se postupně dostává na ocas. Prostě si myslela, že už nemusí nic dělat a všechno začala postupně flákat. Když jsem jí říkala, že musí číst, že musí trénovat na flétnu, apod. odbyla mě, že hraje nejlíp a že ostatní to tak dobře neumí a tím to pro ní skončilo.
Teď jak se postupně dostává na ocas, tak se postupně "zabejčuje" odmítá poslouchat trenéry, učitele, nás. No, chová se jak dítě v pubetě.
No a my teď s manželem přemýšlíme, jak na ní, jak jí dostat z toho jejího začarovaného kruhu.
Prosím, pokud máte nějaké podobné zkušenosti, nebo nápady, poraďte.
Předchozí