Omlouvám se, pokud můj příspěvek vyzněl tak, že se mi nechce platit za kurzy v Brně, tak na ně chodím zdarma ve Vyškově a pak jdu rodit do Brna. Opravdu jsem přesvědčena (ještě pořád), že kurzy pořádané porodnicí jsou vesměs bezplatné a jde v nich o péči a informovanost rodiček jako takových, a ne "jen těch našich". A to i v Brně. Nezjišťovala jsem, jaké jsou ceny v Brně, pokud nějaké jsou, absolvovala jsem cosi jako předporodní přípravu v Bohunicích, součástí té byla prohlídka sálu, informace o tom, kdy jet do porodnice, co s sebou a jaké jsou možnosti porodu u nich a to jsme si s manželem zaplatili. A pak jsem začala chodit na cvičení ve Vyškově prostě proto, že jsem chtěla být v lepší kondici než když nedělám nic a je pravda, že dojíždění do Brna každý týden by mě příliš nelákalo. Ale kde, co a za kolik v Brně je, jsem neměla zjištěné. Takže si vyprošuji poznámky typu, že jsou to nemalé částky "hlavně v Brně, že?"!! K mé domněnce nebo přesvědčení, že jsou kurzy bezplatné, přispělo i to, že na plavání pro těhotné jsme každou lekci platili jen ty, které nebyly u VZP. Proč, když s tím nemá zdr. pojištění nic společného? Prosím, můžete se k tomu vyjádřit někdo komptetentní? Ráda svůj názor přehodnotím (na kurzy do Brna ale už chodit nezačnu, jsem v 35 tt. a tentokrát nechodím ani ve Vyškově).
Předchozí